aslowik Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Witam, Mam taki typowy lub nietypowy błąd. Opel Mokka 1,4 2013r. . Po wyłączeniu silnika wentylator chłodnicy nadal chłodzi. Pierwszy raz stało się to w lipcu 2023r. przy temp. 38st. Chodził przez 1,5h i się wyłączył sam. teraz mamy listopad i temp 14st. po wyłączeniu silnika wentylator działa nadal przez około 2h. Tak jak piszę minęło 4 miesiące tak że to nie jest powtarzalne. W obu przypadkach nie nastąpiło całkowite rozładowanie akumulatora. Czy przyczyną może być przekaźnik wentylatora chłodnicy? Jeżeli tak czy ktoś mógłby udostępnić zdjęcie z lokalizacją tego przekaźnika. Dziś byłem w serwisie opla jak się okazało nieautoryzowanym. Siedziałem 3 h coś sprawdzali i nie znaleźli błędów. Twierdzą że elektrycznie jest OK i trzeba jakiś sterownik zaktualizować(nie wierze że to pomoże). Z góry Dziękuję AS Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/2566-po-wy%C5%82%C4%85czeniu-silnika-wentylator-ch%C5%82odnicy-nadal-dzia%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi