Marikkk Opublikowano Poniedziałek o 19:42 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:42 Mokka z 2014 i po odpaleniu silnika nie zapalają się światła do jazdy dziennej. Sprawdzone żarówki W21/5W - są OK. Postojowe świecą. O co chodzi? Może ktoś ma schemat elektryczny TIS? Wygląda jakby jakiś moduł nie dawał +12V na lampę. Odpowiem sobie sam dla potomnych 😀 Włączenie hamulca postojowego powoduje wyłączenie świateł do jazdy dziennej. Dopiero opis ten znalazłem na angielskim forum Mokki. Mój błąd, że mam nawyk zaciągania hamulca postojowego przy wyjściu z samochodu. Mam też podjazd przed domem pod lekkim kątem. Czym się kierowali inżynierowie Opla, tak programując działanie świateł DRL, zależnie od hamulca postojowego? 🤪 Bo w momencie zaciągnięcia hamulca na skrzyżowaniu, gdy jest pod górkę, światła DRL gasną.... A jesteśmy cały czas w ruchu ulicznym. 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/5300-brak-%C5%9Bwiate%C5%82-do-jazdy-dziennej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi