Gość Jackof Opublikowano 26 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Jaką chemię koledzy polecają do oczyszczenia z pyłu...zacisków i jażma. U Arka na Facebooku widziałem jak smaruje kontakt klocek-jażmo smarem wysokotemperaturowym . Domyślam się że końcówki klocków też graduje np pilnikiem aby klocki swobodnie pracowały. Co w przypadku gdy klocki nie są równo starte ? Prawy -lewy oraz między osiami? Czy przy tłoczku trzeba by coś smarować tzn wysunąć(pompowaniem) z głową aby go nie wypchnąć i tłok traktować jakimś smarem do tłoczków ? Czy na tłoczku jest jakieś zabezpieczenie czy taka operacja jest na czuja i z wyczuciem ? PS w Polonezie i poniekad w skodzie : czyscilem jazmo papierem ściernym, gradowalem klocki, wysuwałem tłoczek wymieniałem gumkę , smar na tłoczek, nowa uszczelka, nowe klocki i składałem . Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/595-chemia-do-czyszczenia-zacisk%C3%B3w-hamulcowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi