DarioK Opublikowano 24 Września Udostępnij Opublikowano 24 Września Witam. Mam pewien problem z moją Mokką 1.7 cdti 4x4 a w zasadzie 2. Pierwszy problem polega na tym, że po odpaleniu z lewej strony z tyłu z dołu slychac cichutki dzwięk a wzasadzie chiche piszczenie które słychać cały czas nawet jak auto jest na chodzie, z tego co próbowałem się dowiedzieć to z lewej strony jest podobno umiejscowiony bak paliwa czy ten delikatny pisk może pochodzić z pompy lub filtra paliwa czy nie daj boże z napędu 4x4? Drugi problem dotyczy zapalenia się na komputerze AWARIA pojazdu. Mianowicie 3 dni samochód stał nieodpalany dzisiaj po odpaleniu wyświetlił się tylko komunikat AWARIA pojazdu który wyłączyłem. Żadne inne kontrolki na desce się nie paliły, jechałem do pracy 13 km w tym czasie komunikat nie pojawił się ponownie auto normalnie jechało bez żadnych problemów po dojechaniu na miejsce zgasiłem samochód i odpaliłem ponownie i komunikat sie nie wyświetlił zobaczę co będzie wieczorem jak trochę postoi. Dodam ze jakieś 2 tygodnie temu wymieniałem akumulator na nowy i został on też zaprogramowany w komputerze samochodu... wiem ze zaraz ktoś może napisać ze potrzebne jest podpięcie do kompa ale niestety dopiero na weekend bede w Polsce a Niemcy niestety kasują jakby opel był Ferrari..... czy miał ktoś podobny problem i czy można z tym jeździć z góry dziękuję za pomoc...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/6557-dziwny-dzwi%C4%99k/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi