redlum Opublikowano 12 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Witam W lato wymieniałem sprzęgło (LUK), dwumasę (LUK) i regenerowałem skrzynię. Jakiś tydzień temu "zapadło" mi się sprzęgło i nie dałem rady wrzucić biegu. Wziąłem lawetę i zawiozłem do mechanika. Ten na początku wymienił pompkę, ale to nic nie dało. Stwierdził że winny jest wysprzęglik i trzeba reklamować całe sprzęgło. Następnie mnie poinformował że grupa Schaeffler w 99% odrzuca reklamacje zrzucając winę na kierowcę lub warsztat. Zaproponował aby wziąć rzeczoznawcę, przy którym wymontują sprzęgło, a on zrobi odpowiednią dokumentacje do reklamacji. Wtedy być może reklamacje zostanie uznana, a jak nie to wygrana w sądzie będzie o wiele bardziej prawdopodobna. Macie jakieś doświadczenia z reklamacją sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/661-reklamacja-sprz%C4%99g%C5%82a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi