kekube Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu Może ktoś pomoże , może ktoś miał podobne objawy. Ojciec posiada Mokkę z 2015 bodajże benzyna 1.6 . Autko posiada od nowości i nigdy nie było z nim problemów. jakoś w zeszłym roku dopiero miał pierwszą awarię wymienili mu cewkę(i) i świece ( nie opiszę dokładnie bo ojciec wiekowy nie zna się kompletnie i jak mu mówią mechanicy to przekazuje co przekazuje jak podpytam ) Od tamtej pory cisza nic się nie działo. Ostatnio zmieniałem mu żarówkę i przez przypadek zaślepka mi spadła pod osłonę silnika więc pojechaliśmy na kanał no i tam patrzę a od dołu silnik zarzygany. Mówię jedź do mechaniora ( ma takiego co przyjmie od razu i zrobi uczciwie , choć dzisiaj wiem, że wymieniają wszystko na pałę jak leci, wszystko co może powodować dany problem. jak widać z weryfikacją trafną ciężej) Do rzeczy. Pojechał okazała się uszczelka miski i uszczelka pokrywy zaworów ( też mi dokladnie nie powiedział ale pierwsze co widziałem to, że pokrywa się poci więc pewnie to ) no i do wymiany poszła chłodniczka oleju. Auto odebrał pojeździł jeden dzień i dzwoni ,że czasem poszarpuje ( raz na powiedzmy 15-20km , raz poszła chmura z wydechu ) Aha no i oczywiście wtedy zniknął płyn chłodzący ale po wymianie wszystkiego stwierdzili, że jest ok , nigdzie nie wycieka jest elegancko. No więc oddał z powrotem auto, komputer nic nie wykazuje, wyjechał bo stwierdzili ,że to jednorazowa akcja. Oczywiście problem się znowu pojawił i wrócił , diagnoza - katalizator , zalane cewki , zalane świece. Poszła wymiana. wszystkiego. , kolejne 6tys w błoto. Dzisiaj z nim jechałem rano i wszystko ok ale na powrocie jedziemy gazuje a on sie dławi. podławił się trochę i tak potem 15km dojechaliśmy normalnie. Czy ktoś potrafi nakierować albo miał podobny problem typowy dla tych aut ? Bo chłop zaraz wyda na części wartość auta a i dalej będzie to samo. Komputer im nic nie pokazuje. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/7392-przyduszanie-d%C5%82awienie-brak-check-engine/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesław Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 45 minut temu, kekube napisał: podobny problem typowy dla tych aut ? Bo chłop zaraz wyda na części wartość auta a i dalej będzie to samo. To nie są typowe awarie tylko awaria po nie fachowej naprawie. 51 minut temu, kekube napisał: Poszła wymiana. wszystkiego. , kolejne 6tys w błoto Tego to nawet nie da się komentować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/7392-przyduszanie-d%C5%82awienie-brak-check-engine/#findComment-28919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi