Łewap Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich wielbicieli i posiadaczy Mokki Już od jakiegoś czasu wertuję to forum zasięgając teorii i z niecierpliwością czekając na swoje auto.Jako, że ten dział służy "chwaleniu się" to i ja dorzucę coś od siebie.Może trochę za wcześnie, bo moja Mokka jak narazie się montuje lub już płynie (zamówiona w lipcu, dostawa przewidziana na końcówkę października)Więc ze zdjęciami trochę się wstrzymam Na tę chwilę podrzucę konfigurację:-Mokka Cosmo SUV B 1.4 NET, 103kW / 140 KM (AT6) RP2015, RM2016-benzyna w automacie (wiem, wiem niektórzy mogą powiedzieć, że więcej będzie palić, że automat to dla kobiet , ale od zawsze jeździłem automatem i nie potrafiłbym się przesiąść na manual )- kolor Biały - Summit- tapicerka Lighthouse, czarnado tego:- Pakiet "Zimowy" OCK- Pakiet "Asystent kierowcy" LP33- Pakiet "Dobrej widoczności" OCP- Pakiet "Elektryczny" OGD- Pakiet "Komfortowy" OBY- Kamera cofania UVC- Opel OnStar na rok za darmoCałość z rabatem 7800złZrezygnowałem z nawigacji na rzecz CD600, ze względu na częstość i koszt aktualizacji. Navi używam w smartfonie.Jako, że to będzie rok modelowy 2016 zaszło w nim wiele zmian, wiele pakietów weszło jako standard, np Radio CD600, mp3, Aux-In, USB, 6 głośników (UFW) jest w standardzie.Auto też będzie miało kilka zmian kosmetycznych, m.in klamki w kolorze nadwozia, brak srebrnych obwódek na światłach przeciwmgielnych.W późniejszych miesiącach produkcji ma też zniknąć gniazdko 230V na rzecz 12V.Taka ciekawostka od Pani konsultantki.Pozdrawiam I oto jest Równe 4 miesiące oczekiwania, co do dnia, ale warto było. Do ASO przyjechały dwie Mokki tego dnia, biała i czerwona (widać z tyłu na zdjęciu) Edytowane 24 Listopada 2015 przez Łewap Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/126-mokka-cosmo-rm2016/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radd Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Miło Cię powitać u nas na forum. Gratulujemy zakupu. Co do zmian, to akurat zmiana gniada 220 na 12 V jest na minus! 12V mam przed lewarkiem skrzyni, i go jeszcze nie użyłem, a gniazdka już kilka razy. To, że nie zamówiłeś navi, to akurat dobrze zrobiłeś. Co do automatu, to dwusprzęgłowa DSG jest dla mnie najlepsza (tylko z jazd testowych), inne automaty są wg za wolne i więcej palą. Dlatego manual i jest ok. Więc jeżeli automat (a takowy chciałbym mieć, to tylko dwusprzęgłowa i szybka bez szarpania). Opel pracuje już nad swoją dwusprzęgłową skrzynią i ma ją wprowadzić w późniejszym terminie (ma pojawić się w nowej astrze, nie wraz z premierą, lecz później). Natomiast rozumiem Cie, że skoro jeździłeś automatem, to z tej wygody nie zrezygnujesz:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/126-mokka-cosmo-rm2016/#findComment-1151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi