Miszka74 Opublikowano 15 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Witam znów. Cóż. samochód rocznik 2016, przejechane 231 000 km więc chyba coraz częściej będę Was informował o usterkach. Tym razem urwałem wodziki. Plastik w "jabłku" się wyrobił i wodziki "wyszły". Objaw: podczas zjazdu z ronda i zmiany biegu z 2 na 3, 2-ka wyszła a 3-ka już nie weszła. Nagle miałem efekt mieszania kijem w wiadrze i tyle. Dotoczyłem samochód ciut na luzie, zjechałem na pobocze i laweta. Gdybym był praktycznie kumaty, to pewnie wsadziłbym łapę pod maskę i zrobiłbym to, co mechanik w serwisie. Czyli "włożył na miejsce, ale za chwilkę i tak by się rozpięło... 970zł, wymienione cięgła i jabłko i jedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/1800-wodziki-i-jab%C5%82ko-do-wymiany/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi