Romo Opublikowano 2 Października Udostępnij Opublikowano 2 Października Dzień dobry, Witam wszystkich użytkowników Opla Mokki. Zwracam się z prośbą do forumowiczów bo może ktoś miał podobny przypadek do mojego. Posiadam opla mokka 1.7 cdti 2014 r. i problem jaki mnie dręczy wygląda następująco. Podczas odpalania auta (nie jest to cykliczne czasami 3x dziennie a czasami raz na tydzień) dochodzi do takiej sytuacji, że po odpaleniu auto gaśnie a następnie znowu się odpala gaśnie i tak w kółko dopóki go nie wyłączę. Zauważyłem, że wtedy sprzęgło minimalnie nie odbija do końca i muszę je dociągnąć nogą, jak to zrobię auto juz odpala normalnie. Na początek wymieniłem płyn hamulcowy i odpowietrzylem układ a raczej zrobił to mechanik w serwisie boscha ale to nie pomogło. Teraz mówią o wymianie wysprzęglika. Zanim zaprowadzę tam auto ponownie chciałem poznać wasze zdanie na ten temat. Może sprawa jest bardziej błacha gdyż zauważyłem jeszcze że plastik w którym zamontowana jest jedna końcówka sprężyny powrotu sprzęgła jest pęknięty i pracuje przy wciskaniu sprzęgła. Może to sprawia, że sprężyna źle się układa i momentami blokuje sprzęgło?? Może wymontować tą sprężynę i zobaczyć jak to będzie bez niej?? Tak tylko gdybam xd Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek Opublikowano 1 Listopada Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Witam , ja mam ten sam problem z odpalaniem I ze sprzęgłem. Objawyctakie same. Daj znać czy udało Ci się naprawić? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romo Opublikowano 1 Grudnia Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia Tak udało się. U mnie zbiegły się dwa przypadki: - pierwszy to taki, że akumulator był już praktycznie do wymiany - drugi to taki, że brakowało sprężyny dociągającej sprzęgło... musiało już jej pewnie nie być od zakupu bo jak by pękła czy coś to gdzieś by leżała pod nogami i do pewnego momentu wszystko działało ok aż w końcu jej brak dał o sobie znać ... Po zamontowaniu tej sprężyny problemy ze sprzęgłem jak ręką odjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi