Skocz do zawartości

Pierwsze wrażenia i kilka drobnych pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich użytkowników Mokki :-)

Od miesiąca jestem posiadaczem Mokki X 1.6 Enjoy z pakietem Parkuj i Jedź.

Pierwsze co zrobiłem po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów to obniżyłem ciśnienie w oponach z 2,8 do 2,4. Od razu zauważyłem poprawę w pracy zawieszenia. Hamulce jakby jeszcze nie były dotarte, tzn przy mocnym hamowaniu mam wrażenie że nie hamują na 100%. Silnik niesamowicie szybko się nagrzewa, tzn wskazówka temperatury zaczyna rosnąć już po 2-3 minutach, pierwszy raz się z tym spotkałem że tak szybko! Skrzynia i biegi ok, ale tylko wsteczny czasami ciężko wchodzi, kilka razy nawet mi zazgrzytało - wydaje mi się, że jeszcze nie jest do końca ułożona albo ja jeszcze się do niej nie przyzwyczaiłem, nie wiem też tego doświadczyliście?

Czy przy wyłączeniu klimatyzacji i wyłączeniu dmuchawy gdy ją ponownie włączę tzn samą dmuchawę to od razu klima też się sama włączą czy to tak jest? To samo z radiem, wyłączam cały system IntelliLink, wyjmuję kluczyki. Gdy wracam do auta i odpalam, radio włącza się automatycznie, system nie pamięta że ostatnio było wyłączone, tak jest domyślnie? Korzystacie z aplikacji Android Auto, działa to bez problemów? Jeśli tak którą wersję instalowaliście?

Poza tym chyba więcej uwag nie mam, generalnie póki co jestem bardzo zadowolony z zakupu, to mój pierwszy nowy samochód.

Za wszelkie komentarze do moich uwag z góry dziękuję i pozdrawiam.

https://mokkaforum.pl/topic/435-pierwsze-wra%C5%BCenia-i-kilka-drobnych-pyta%C5%84/

Gratulacje ;)

Po kolei: wsteczny - też czasem ma opór ale nie zgrzyta, no chyba że wrzucany jadąc do przodu :D ; w tym przypadku klimy ona tak ma, ja nie wyłączam nigdy dmuchawy ; radio mam CD400 czy jakoś tam podobnie i jest tak jak piszesz, ale jeżeli wyłączę radio jeszcze gdy samochód jest na chodzie to zapamiętuje i nie włączy się przy następnym rozruchu.

https://mokkaforum.pl/topic/435-pierwsze-wra%C5%BCenia-i-kilka-drobnych-pyta%C5%84/#findComment-6790

Android auto dziala bez problemu, podbwarunkiem ze masz kompatybilny telefon, jakie to telefony mozna zerknac na stronie dixicar w temacie wlasnie androidauto. Jezeli chodzi o wersje to warto zawitac na astraclub w tym samym temacie, tam beda wskazane serwery z ktorych mozna pobrac ta aplikacje, mi ostanio wyrzucil ze tezeba go zaktualizowac, a poniewaz aa nie jest oferowany na googleplay w naszym kraju to trzeba pobrac plik.

https://mokkaforum.pl/topic/435-pierwsze-wra%C5%BCenia-i-kilka-drobnych-pyta%C5%84/#findComment-6802