vitoldo Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 W poprzednim aucie pilot do bramy dyndał przypięty do kluczyka w stacyjce i był pod ręką. Teraz dołączyłem do elity ? czyli kluczyk jest w kieszeni albo w torbie. I teraz taki "future" mi przyszedł do głowy i może niepotrzebnie się zmóżdżam bo coś takiego już jest / ktoś wie jak odpalić: Zamiast szamotać się z pilotami do bramy wjazdowej / garażowej itp. mam na panelu Navi apkę, kładę paluch na ikonce, otwieram lub zamykam bramę. Koniec ? Na ajfonie mam apkę Dom i teoretycznie mógłbym sparować ją z jakimś (?) akcesorium w domu, które by otwierało / zamykało. Ale apka Dom nie pokazuje się na panelu Navi czyli jest niekompatybilna z CarPlay. Pomijam to, że CarPlay jest tylko po USB a mnie się nie chce każdorazowo podpinać telefonu po kablu. Czyli dupa. Ja wiem, że prawdopodobieństwo tego, że istnieje proste wygodne i niedrogie rozwiązanie, jest bliskie równe zeru. Jednak wolę zapytać : ktoś widział, ktoś wie? Prosiłoby się coby Mokka miała wbudowany pilot, który można by zakodować z innego pilota, a potem już tylko apka na Navi.... Wiem, takie rzeczy tylko we Erze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/841-zdalne-otwieranie-bramy-z-apki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkazar2005 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 W dniu 21.07.2019 o 19:02, vitoldo napisał: W poprzednim aucie pilot do bramy dyndał przypięty do kluczyka w stacyjce i był pod ręką. Teraz dołączyłem do elity ? czyli kluczyk jest w kieszeni albo w torbie. I teraz taki "future" mi przyszedł do głowy i może niepotrzebnie się zmóżdżam bo coś takiego już jest / ktoś wie jak odpalić: Zamiast szamotać się z pilotami do bramy wjazdowej / garażowej itp. mam na panelu Navi apkę, kładę paluch na ikonce, otwieram lub zamykam bramę. Koniec ? Na ajfonie mam apkę Dom i teoretycznie mógłbym sparować ją z jakimś (?) akcesorium w domu, które by otwierało / zamykało. Ale apka Dom nie pokazuje się na panelu Navi czyli jest niekompatybilna z CarPlay. Pomijam to, że CarPlay jest tylko po USB a mnie się nie chce każdorazowo podpinać telefonu po kablu. Czyli dupa. Ja wiem, że prawdopodobieństwo tego, że istnieje proste wygodne i niedrogie rozwiązanie, jest bliskie równe zeru. Jednak wolę zapytać : ktoś widział, ktoś wie? Prosiłoby się coby Mokka miała wbudowany pilot, który można by zakodować z innego pilota, a potem już tylko apka na Navi.... Wiem, takie rzeczy tylko we Erze. Z tego co mi wiadomo producenci bram mają w sprzedaży piloty do montażu pod maską samochodu i zaprogramowaniu np. otwieranie bramy klaksonem lub mignięciem światłami drogowymi - tak ma np SOMFY producent bram. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/841-zdalne-otwieranie-bramy-z-apki/#findComment-12177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkazar2005 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Z tego co mi wiadomo producenci bram mają w sprzedaży piloty do montażu pod maską samochodu i zaprogramowaniu np. otwieranie bramy klaksonem lub mignięciem światłami drogowymi - tak ma np SOMFY producent bram. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/841-zdalne-otwieranie-bramy-z-apki/#findComment-12178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitoldo Opublikowano 28 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 Najprostsze rozwiązanie nie przyszło mi do głowy. Dzięki ? Faktycznie do bram Wiśniowskiego są takie 4-kanałowe piloty w cenie poniżej 100, zaraz zamawiam ? ----- Jednak chwila refleksji będzie niezbędna. Taki pilot chcę zaprogramować do istniejących odbiorników 310 Mhz (br. wjazdowa i garażowa). Trzeba najpierw to przemyśleć bo te nowe wynalazki działają na 433 MHz. Ale tak czy inaczej kierunek jest słuszny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/841-zdalne-otwieranie-bramy-z-apki/#findComment-12181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi