ArKos Opublikowano 29 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Pod lampą, trzeba ją wyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Opublikowano 12 Stycznia Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia Witam mokka 2015 xemony skrętne.moze komuś to pomoże.poziomowanie lamp dyskoteka góra dół na boki itd.gdy włączałem się do ruchu w końcu stawały w miejscu .Diagnoza brak komunikacji prawej lampy.wymieniona na używaną, było dobrze miesiąc czasu ale poziomowanie ok tyle że znowu brak długich diagnoza brak komunikacji z prawą lampą,i raczej znowu elektronika w lampie więc lampa do wymiany.ale w pewnym momencie kierunkowskaz zaczął nie migac ruszyłem lekko pinami w lampie zaczął chodzić,ale zauważyłem też że prawa lampą nie poziomie się i dalej brak długich świateł.ruszylem jeszcze raz piny w lampie lekko przeginajac wszystkie w jedną stronę,noi szok poziomowanie wróciło i długie też świecą,naprawiło się.wracajac do początku brak komunikacji w lampie spowodowane było we wtyczce lampy.taka pierdulka.moze komuś to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekN Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Witam serdecznie. Od kilku miesięcy borykam się z błędem U-1522 mokka 2015 bixenony skrętne. Komunikat " Sprawdź układ poziomowania reflektorów " wyskakuje zazwyczaj podczas chłodnych jak i deszczowych dni. Jak upał to jest cisza. Wczoraj odebrałem autko od elektronika i po 3 dniach diagnostyki włącznie z wyciągnięciem prawej lampy- bo na nią się nastawił , błąd powrócił. Czeka mnie reflektor do wymiany? Podzielcie się swoją fachową wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesław Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 3 godziny temu, BartekN napisał: " Sprawdź układ poziomowania reflektorów " Podłączasz pod komputer i testach wykonawczych sprawdzasz ruch reflektora prawo -lewo,góra -dół itd.Wykryjesz ,gdzie się zacina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekN Opublikowano 28 Czerwca Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca Przez dwa dni obserwowałem i teraz jest tak, że błąd poziomowania wyskakuje tylko i wyłącznie podczas skrętu w prawo. Do tej pory wyskakiwał w różnych sytuacjach ale najczęściej w wilgotny dzień. Obstawiam silniczek skrętu ten w reflektorze i pytanko czy taki silniczek można nasmarować lub wymienić bez rozklejania lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi