markoni Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca (edytowane) Witam ponownie podziękowania dla Arka za konkretnego mechanika który z wiedzą może tobie dorównać Arku.Tadziu to jest rzetelny mechanik z dużą wiedzą na temat Opli. Nie ma co dyskutować z nim bo jak trzeba to wymienić lub regenerować.Dziś odebrałem Mokkę wymieniono pękniętą turbinę, chłodniczkę, podstawę filtra oleju, węże,uszczelki olej,filtr powietrza i oleju a tę wymianę oleju miałem w Grudniu.Mam taki nr.filtra Filtron OE648/6 podstawa jest z innego modelu auta coś wspomniał z jakiego ale mi wyleciało.Poprzednia turbina jest z firmy Garrett i nowa też z tej firmy kraj produkcji Szwajcaria czyżby Korea montowała u siebie ten model tak samo z podstawą ,mechanik mi powiedział żeby nie wyrzucać starych może się przydać bo pęknięcie jest mikroskopijne ale wiadomo może tak samo z podstawą chodzi o uszczelkę wiem że na allegro bym zdobył ale czas .Dużo wie na temat klimy i nie tylko i wcale dużo nie wziął 2 lata gwarancji na części także po wyjeździe poczułem że auto lepiej przyśpiesza polecam tego Pana Edytowane 6 Marca przez markoni Poprawka Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/1707-mokka-14t-2016-a14net-przebieg-224-tys-km-pad%C5%82a-turbina/page/3/#findComment-22053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi