Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu drugiej mokki właśnie takiej jak ty ELITE z pełnym wyposażeniem .Mógłbyś podać ile zapłaciłeś i w jakim salonie jaki upust?Nadmienię że ja będę brał z lpg to 6000 tys drożej ale ile ty dałeś ?A może na priv jak tu nie chcesz.

poszło na  PW

https://mokkaforum.pl/topic/360-mokka-x-by-focusik09/page/2/#findComment-5391

• 8 miesięcy temu...

Widzę że masz założone progi boczne... znalazłem identyczne za 749 zł. Na stronie sklepu pisze że do Mokki. Ale widzę że podpasowały Ci do X-a.

Napisz parę słów w temacie - czy pasowały bez problemów, czy sam zakładałeś? Zdaje mi się że kolidują z chlapaczami. A z przodu mam założone. Gdyby to nie był problem to może parę fotek byś zapodał. Dzięki

https://mokkaforum.pl/topic/360-mokka-x-by-focusik09/page/2/#findComment-7892

Tak, to te same z tego sklepu :)

No w paru słowach to tak: stopnie nawet dosyć dobrze spasowane, nie dochodzą idealnie do plastików którymi jest zabudowany próg ale nie ma tragedii wg mnie (a lubię dokładność, chyba też jestem skrzywiony :D) w niektórych miejscach widać około 0,5 mm szparki.  Zdaję sobie sprawę że jakościowo na pewno nie jest to tak idealne jak oryginał, ale wygląda solidnie jak na chińską produkcję. Plastiki twarde i myślę że sporo mogą wytrzymać. Górna część jest z aluminium założona na stalowy profil. Chlapacze musiałem zdjąć bo kolidowały ze stopniami, a nie potrafiłem znaleźć sposobu aby je dociąć. Z tego co zauważyłem to właśnie ten plastik z przodu stopni przejął dużą rolę chlapaczy, po przyłożeniu chlapacza widzę że jest tylko 2 cm niżej niż założony stopień, ale wciąż zostaje trochę miejsca gdzie brud leci na boczną karoserię  post-399-0-48600600-1510159592_thumb.png

Tak, zakładałem sam, zestawy montażowe pasują do fabrycznych otworów, i na ścisk rantu progu podobnie jak na tym zdjęciu post-399-0-27110500-1510160104_thumb.jpg

Stawałem na nich (85 kg) i wytrzymały :) więc nie taki chińczyk zły jak go opisują :D

Wiem że oryginały są ładniejsze, na pewno więcej wytrzymają niż te, lecz nie stać mnie już było wydać 1700 zł, ponieważ zakupiłem koła na zimę. 

https://mokkaforum.pl/topic/360-mokka-x-by-focusik09/page/2/#findComment-7893