Skocz do zawartości

Wady lakieru

Gość endrju

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas dokładnego mycia i ręcznego woskowania mojej mokki (przygotowanie do zimy;) znalazłem kilka defektów lakierniczych wielkości może główki od igły.Nie jest to zanieczyszczenie z drogi bo takie wszystkie wyczyściłem tylko takie punktowe wypukłości lakieru ledwo wyczuwalne pod paznokciem. Lakier w tych punktach nie jest odsadzony, a struktura koloru bazy jest jednolita,równomierna tylko tak jakby w klarze następuje załamanie światła w postaci kropki. Samochód przy odbiorze sprawdzany był miernikiem lakieru na każdym elemencie grubości są ok. Zadzwoniłem do salonu na moje pytanie odnośnie problemu sprzedawca nie był zdziwiony i  odpowiedział, że na pewno nie jest to norma ale zdarza się, że w nowym samochodzie mogą wystąpić drobne wady lakiernicze w postaci pojedynczych wtrąceń itp. Powiedział żeby podjechać na serwis i zostanie to usunięte poprzez polerowanie . Poza tym nie mam zastrzeżeń do nadwozia wszystko jest dobrze spasowane. Może jestem przewrażliwiony bo z czasem od kamyków będzie więcej defektów (na razie nie ma).  Czy ktoś z Was spotkał się w swojej moni z podobnym problemem? Czy jest tak faktycznie jak mówi sprzedawca? Mam nadzieje, że przepolerowanie w serwisie rozwiąże mój problem i nic z lakierem nie będzie się działo.

Próbowałem zrobić fotkę niestety aparat nie uchwycił nawet robiąc zdjęcia pod różnym kątem (na zdjęciu jest idealnie) struktura bazy jest ok a załamanie światła jest w bezbarwnym.

https://mokkaforum.pl/topic/488-wady-lakieru/

Sugeruję wizytę w ASO i wskazanie wad lakierniczych. Można zrobić punktowe zaprawki i przepolerować całość.

Dziękuję. Tak zrobię jak Mówisz. Przy okazji wizyty w ASO pewnie się zdecyduję na rozszerzenie gwarancji FlexCare do 5 lat bo za miesiąc mija 8 miesiąc od zakupu. Pozdrawiam

https://mokkaforum.pl/topic/488-wady-lakieru/#findComment-7815

Ze strony opla:

1. Program przeznaczony jest do nowych pojazdów. Wydłużoną Gwarancję Opel FlexCare można zamówić do nowego samochodu Opel przed upływem 8 miesięcy od rejestracji pojazdu i przed osiągnięciem przebiegu 10 tys. kilometrów u Autoryzowanego Dealera Opel, który uczestniczy w programie

https://mokkaforum.pl/topic/488-wady-lakieru/#findComment-7817