Skocz do zawartości

Dziwne kliknięcia na drugim i czwartym biegu

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 23
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam. Od dwóch lat jestem posiadaczem opla mokki active 1.6 benzyna niedawno zauważyłem, że sprzęgło dziwnie stuka to znaczy gdy silnik pracuje, a dźwignia biegów jest na luzie wciskając i puszczając pedał sprzęgła to słychać pukanie. Byłem w trzech serwisach opla, mechanicy stwierdzili, że to tak ma być, nawet dzwoniłem do centrali opla i też dowiedziałem się, że tak ma być. Więc pytam was na forum czy to normalne.Mam pytanie dotyczące domykania szyb, pytałem w serwisie czy można coś zrobić by domykały się szyby po zamknięciu pilotem, pan z serwisu powiedział że nic nie da się zrobi a dodatkowego modułu się nie opłaca montować, czy jest jakiś sposób by przednie szybu się domykały bo tylne  są na korbkę

https://mokkaforum.pl/topic/171-dziwne-klikni%C4%99cia-na-drugim-i-czwartym-biegu/page/3/#findComment-7159

Witam. Ja mam mokkę 1.6 benzynę. Mam ją 4 miesiące. Właśnie sprawdziłem jak to u mnie wygląda i jak ją odpalę na luzie przy puszczaniu sprzęgła słychać pojedyncze puknięcie i cisza. Jest  tak za każdym razem przy puszczaniu sprzęgła na luzie. Porównując w moim starym samochodzie jest tak od zawsze, że jak puszczam sprzęgło jest puknięcie i delikatnie cały czas puka i tak jeżdżę i nic się ze sprzęgłem nie dzieje. W oplu mokka to jest cisza, ale nie ma co porównywać, ze starym autem. Ja też tak mam, że każdy dziwny odgłos zastanawia mnie czy coś się psuje. W aso częste odpowiedzi, że ten typ tak ma, a najbardziej wkurzające,że to nie mercedes. Ostatnio spotkałem znajomego kupił mokkę x 1.6 essentia i co mnie zdziwiło, że chociaż ma w tylnych drzwiach korbki to przednie mu się domykają jak przytrzyma przycisk zamykania na kluczyku, ale pewnie dołożyli moduł domykania w wersji po liftingu.

https://mokkaforum.pl/topic/171-dziwne-klikni%C4%99cia-na-drugim-i-czwartym-biegu/page/3/#findComment-7167

Witam moja mokka ma przejechane 32tyś z początku było wszystko ok , przez przypadek usłyszałem te dziwne stuki sprzęgła, morze w innych będzie ok, gdzieś na forum czytałem że ktoś miał podobne objawy i po wymianie sprzęgła na zmodyfikowane stuki ustały .Z szybami coś muszę zrobić by się domykały.

https://mokkaforum.pl/topic/171-dziwne-klikni%C4%99cia-na-drugim-i-czwartym-biegu/page/3/#findComment-7198