Fantomek Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Prośba o radę jak się dostać do nawiewu wentylatora który piszczy podczas pracy, mieliście tak? Można temu zaradzić czy Wymiana? Dzięki z góry za wskazówki i manual. Mokka z 2015, 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Pod schowkiem jest, trzeba najpierw schowek wywalić. Wentylator jest od spodu mocowany 6 śrubkami do obudowy nagrzewnicy. Troche przesrana robota bo nie za wiele miejsca i pozycja pracy mega niewygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantomek Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Dzięki za odp. Mogę jasni j czy dobierać się do osłon pod nogami jakoś czy schowek demontować i jak? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantomek Opublikowano 27 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Dodam że u mnie ponoć jest cały zabudowany nie widać żadnej ośki żeby prysnąć środkiem smarującym. A czy od strony schowka można go zdemontować? Wydaje mi się że nie bo brak dostępu Ale robiłeś to w mokka z 2015? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 27 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Nie pisz posta pod postem - użyj EDYTUJ. Jak zdemontujesz wentylator to zobaczysz, czy jest dostęp do ośki. Ja nie wyjmowałem, nie wiem. W większości aut da się tam dostać jakimś penetratorem i przepsikać. A schowek jest na 2 śrubki przy zawiasach o ile pamiętam. Boczne zderzaki wewnątrz ścisnąć i przełożyć klapę schowka na zewnątrz a potem za zawiasy sie brać. Jak otworzysz to zobaczysz o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Autko wchodzi w 10 rok ? i zaczęły się pierwsze problemy, z nagła rozległ się pisk podczas pracy nawiewu, dość głośno nawet na najmniejszym biegu. Autko odstawiłem do warsztatu, zobaczymy co powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca Łożyska wentylatora sie skończyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca Auto odebrane , wymieniono wentylator nadmuchu i nastąpiła błoga cisza Dmuchawa NIS 87249 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi