tananga Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Chciałbym podzielić się takim oto spostrzeżeniem i prosić o jakieś wytłumaczenie oraz ewentualne porady. Podczas jazdy na oponach zimowych średnie spalanie w trasie w moim Buicku wskazywało ok. 8,2l/100km. Po zmianie opon na letnie i napompowaniu azotem obecny stan wskazuje 10.3l/100km. Dodam, że jest to spalanie zarówno w trasie jak i na mieście. Od dłuższego czasu zaobserwowałem, że nic się to wskazanie nie zmienia, chociaż cząstkowe spalanie najczęściej optuje w granicach 7,5 - 8,5 l/100km. Czy taka sytuacja jest normalna. Jeśli nie to co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Jednocześnie nie zauważyłem, aby moje koszty paliwa wzrosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 24 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Niewłaściwy rozmiar ogumienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tananga Opublikowano 24 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Godzinę temu, ArKos napisał: Niewłaściwy rozmiar ogumienia? Ogumienie dobrane w serwisie zgodnie z parametrami 215/55R 18 - rozmiar identyczny jak zimowych. Wydaje mi się, że chyba jeśli już szukać problemu to w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sym Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekploski10@gmail.com Opublikowano 4 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 komputer zaniża o około 1 litr zużycie paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi