marcel_kk Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zalecana wymiana co 2 lata lub 30 tyś km Filtr przeciwpyłkowy znajduje się za schowkiem Aby wyjąć schowek trzeba go otworzyć i następnie: 1. odczepić element ogranicznika 2. ścisnąć do środka i pociągnąć do siebie Zdjąć osłonę filtra naciskając ją po bokach i pociągając. Wymienić wkład filtra zwracając uwagę na strzałki kierunku wlotu powietrz na filtrze. Zamocować osłonę filtra i schowek wykonując czynności w odwrotnej kolejności. Jarek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osman71 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Czy jest mozliwe ze sa roznice jesli chodzi o flitr weglowy ze wzgledu na to skad jest auto? Dzisiaj w hurtowni pan zapytal czy auto jest z Korei czy Hiszpani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 W katalogu tylko jeden jest https://opel.7zap.com/pl/car/j13/c/6/19-1/#35 I staramy się nie pisać w dziale poradników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Mam prośbę. Chciałem sam wymienić filtr kabinowy. Udało się ale na początku odczepiałem element ogranicznika tzn ścisnąłem kombinerkami ten sztyft i w prawo odprowadziłem ogranicznik. Następnie wszystko zrobiłem (opuściłem schowek, dostałem się do filtra, wymieniłem go, zamknąłem pojemnik z filtrem, zamontowałem schowek) ale nie wiem jak zamontować ponownie ogranicznik. Po prostu nie mogę ścisnąć tego sztyftu gdyż to kółko z ogranicznika blokuje mnie dostęp. Czy wcisnąć ten ogranicznik na ten sztyft na siłę czy jest jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Przeciez wszystko doskonale widać i opis jest redsalamander 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2021 Ok wszytko jasne - film widziałem. Ale w 2.45 pokazano już zdemontowany schowek. Nie pokazano samego momentu demontażu tego amortyzatora schowka. Z filmu wynika że zdemontowano go od góry (od górnego zaczepu - nie wiem jak to zrobiono) . Ja demontowałem ten amortyzator ściskając ten sztyft u dołu tego amortyzatora. I udało się. ale po wymianie nie mogę powrotnie zamontować ten amortyzator. Sorry nie oglądnąłem filmu do końca a tam jest o tym. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi