Skocz do zawartości

Zapraszam do niezależnego serwisu Opel w Siemianowicach Śl.

Rekomendowane odpowiedzi

To jest tak jak się jeździ do Stasia do garażu. olej z tesco z pierwszego tłoczenia a Stas za flaszeczke wymieni i bedzie taniej niż w warsztacie.

Ileż to ja razy tłumaczyłem że OT to nie tylko wymiana oleju.

Przecież te hamulce nie zapiekly się miesiąc, dwa temu. gość tak pewnie jeździ z 2 lata. Gdyby auto było porządnie serwisowane, pewnie skonczylo by się na samym czyszczeniu, max na wymianie szczęk. A tak sprawdzilo sie powiedzenie " chytry 2x traci"

Zasadnicze pytanie: jak to przeszło dopuszczenie do ruchu na SKP?

Ręcznego na jednym kole wcale nie było, na drugim ledwo co. Hamulec zasadniczy też na pewno niesprawny, bo tłoczki w cylinderkach stały dęba.

Panowie. Skoda Fabia 2004r 1.9 SDI. Po 13 latach (2017)wymieniane szczęki 180tysiecy. Swoją drogą co rok wymieniane były cylinderki bo się pociły- takie mam faktury z aso. 2004-2014 pełen serwis aso. Od 2014 brak serwisu i dojeżdża skodzine mi brat:-)

Do mojej Merivy 11.2014 też mam 1000 zastrzeżeń od A do Z niby ma 46000tys km. Z bratem szukalem czegoś nowego i wyszło że Meriva i fabia nie zawodne .

Powtarza,się stara zasada, kto nie smaruje ten nie jeździ.

Nie ma siły co rak max 1,5 trzeba auto sprawdzić. I usuwać niedomagania na bieżąco. Pewnie ArKos przyzna rację.

Po to nawet nowe auta mają przeglądy serwisowe raz w roku, aby od razu interweniować w wypadkach związanych z bezpieczeństwem - vide hamulce Octavia na przykład...

Przegląd to nie sama wymiana oleju z filtrem.

Zepsuł się trochę silnik... w zasadzie to zatarł się trochę, bo piszczy przy pracy niemiłosiernie. Będziemy naprawiać biedne autko :)

Po 3 godzinach:

IMG_20180321_085644.jpg

IMG_20180321_085655.jpg

IMG_20180321_094807.jpg

IMG_20180321_094819.jpg

IMG_20180321_112628.jpg

IMG_20180321_112634.jpg

IMG_20180321_112640.jpg

Hej ludziska!

Można trochę kasy zaoszczędzić, jak macie Opla lub Forda to spróbujcie - mamy urodziny i rozdajemy https://www.facebook.com/serwisopelford/posts/1788721814769635