ArKos Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Właśnie. Nie chcę uprawiania polityki na forum, jednak bulwersuje mnie fakt, że gdzie nie kopnę tam widzę sprzeczne sondaże związane z wyborami prezydenckimi 2015. Powiedzcie mi, jak to może być, że w tym samym dniu są radykalnie inne szacunki? Jedno źródło wskazuje, że Komorowski ma 45% i wyprzedza Dudę o 20% a drugie podaje sensację, że Dudzie brakuje 10% do Komorowskiego... Tak naprawdę węszę tu kiełbasę wyborczą w postaci opłaconych badań. Jak przeznaczę 2 miliony na badania opinii publicznej, jaki to jestem piękny, młody i przystojny, to domniemam, że wyniki sondażu potwierdzą, że jestem młody, piękny i przystojny. Kurde. Na pewno nie zagłosuję ani na Komorowskiego (22 podpisane ustawy niekorzystne dla społeczeństwa w tym wiek emerytalny i notoryczne podnoszenie i wprowadzanie podatków) ani na Dudę (PISior będący marionetką Jarosława, który już jest umoczony w kilka grubych afer, więc chyba wcale lepszy nie będzie niż Komor). Rozważam Kukiza. Miałem okazję poznać go osobiście. Miałem okazję pogadać i odniosłem wrażenie, że jest normalny. Podoba mi się, że wprost wali z grubej rury i obnaża idiotyzmy mające obecnie miejsce, w tym praktycznie totalny upadek morale sądownictwa i prokuratury, debilne prawo dzielące ludzi na równych i równiejszych oraz nie boi się ostrymi słowami zetrzeć z kimkolwiek. Taki zadzior jak ja. Szkoda, że ma według sondaży małe poparcie... Rozważam też Korwina. Za: przywrócenie kary śmierci - w końcu może skończą się irracjonalne procedury na zasadzie "wsadzimy na 25 bo zabił" a potem gnoja za 12 wypuszczą za dobre sprawowanie i znowu zabije. Zabiłeś - czapa. Generalnie radykalizm na zasadzie kodeksu Hammurabiego - śmierć za śmierć. Obecnie gównażeria nie boi się w 10 skopać kaleki, bo dostaną dozór albo śmieszną karę w zawiasach. Zaostrzenie kar byłoby piękne - może troszkę ukrócą się niektóre sceny wałkowane naście razy jak w kiepskich telenowelach. Nie podoba mi się natomiast, że Korwin jako bardzo dojrzały wiekowo facet ma dość młodzieńcze i specyficzne poglądy na niektóre kwestie. Trochę mnie to razi, być może z uwagi na moje odmienne zdanie, ale skupiam się tu w głównej mierze na podejściu i prezentowaniu swojego stanowiska. Chyba trochę nazbyt buńczucznie. Choć szacun wielki za niesamowitą wiedzę, oczytanie i znajomość praktycznie każdego zagadnienia. Reszta dla mnie chyba nie istnieje bo ich po prostu nie znam. Taka Ogórek... fajna dupa i tyle. Mądrością nie grzeszy jak się ją słucha, więc chyba nie ma sensu mieć ładnej okładki do kiepskiej książki. Zobaczymy jak będzie debata. Wstępnie te 2 osobo ze wskazaniem na Kukiza. Niby muzyk, ale żył tak jak większość Polaków - liczył kasę od 1-go do 1-go. Nie od razu wypłynął na wody dostatniego życia. Nie bawił się w politykowanie tylko robił to co lubił. Wydaje mi się przeciwieństwem obecnych rządzących... Zobaczymy. A Wy? Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majpitek Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Witam@ Co do sondaży - różna metodologia przeprowadzenia i stąd chyba te różnice. Dodatkowo sondowani nie zawsze ujawniają swoje prawdziwe preferencje wyborcze. O ewentualnych sympatiach politycznych poszczególnych sondażowni trudno dyskutować. Na temat obecnego prezydenta to dorzucę jeszcze do twoich przemysleń niezrozumiałą dla mnie sympatię proukraińską (zwłaszcza, że jest historykiem). Ukraiński parlament w dniu wystapienia Komorowskiego uchwalił ustawę o gloryfikacji UPA. I co Pan Prezydent na to? Bo nie słyszałem. Dla mnie nie ma obecnie kandydydata, na którego bym zagłosował z przekonaniem, a już mam dość wybierania "mniejszego zła". Zło to zło, Partie i ugrupowania polityczne miały przynajmniej 5 lat na wykreowanie kogoś sensownego na stanowisko prezydenta - nie udało się. Jak zwykle od 20 lat. Chyba z bólem sobie odpuszczę te wybory, choć bardzo mnie cieszył fakt przywrócenia urzędu prezydenta (zamiast jakiegoś przewodniczacego rady państwa). Obietnice poszczególnych kadydatów między bajki wkladam - prezydent ma tylko możliwość inicjatywy ustawodawczej, a sejm może to wysłac do "zamrażarki" i tyle. Między inicjatywą ustawodawczą a prawem ustanowionym są lata świetlne. Póki co, zostaję w domu, albo pojadę mokką na wycieczkę Pozdrawiam@ Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/#findComment-491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
visera Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 U mnie podobnie głos zostanie oddany na Pawła Kukiza, większość wypowiedzi Pawła Kukiza, które gdzieś tam zasłyszałem w internecie sprawia, że jak nigdy nie głosowałem, tak teraz zagłosuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/#findComment-495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fsw Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Hm, to zależy z jakiego punktu patrzeć. Możliwości wiele nie widzę, o ile jakieś są. Z estetycznego, to tylko Pani Ogórek, ale na tym się zaczynają i kończą jej zalety. pozostałe cechy wykazuje takie same jak reszta kandydatów bredzących co zrobią, a czego w rzeczywistości nie będącą w stanie uczynić z prostej przyczyny - nie leży to w gestii Prezydenta. Ale co tam, dla efektu popieprzyć można. Nie będę się rozpisywał, bo w zapale grafomanii mógłbym niechcący obrzucić któregoś kandydata inwektywami. Byłoby to zniżeniem się do poziomu, jaki niektórzy z nich reprezentują, a przy tym, któryś z MOKKAkolegów mógłby odebrać moją osobę jako nadającą się na kandydata, fuj. Pomimo takich dylematów, zawsze biorę udział w wyborach, co daje mi prawo do późniejszej krytyki. Oczywiście pozostaje wybór tego najmniejszego "szkudnika" (wg mojej oceny). Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/#findComment-513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 I to jest właśnie sedno sprawy: idziemy wybierać mniejsze zło... Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/#findComment-514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radd Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Na wybory chodzę, choćby po to żeby potem nie żałować, że ktoś za mnie decydował Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/#findComment-520 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ramserwis Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Wybory Prezydenta 2015 niestety ale ten temat dla mnie to istna przepychanka PO z PIS. Reszta właściwie to tylko tło...... Wybierałem Wałęsę, wybierałem Kwaśniewskiego. Świadomie. Ale teraz mam dość tego cyrku! Dzielenie społeczeństwa trwa dalej a ja jakoś nie mam ochoty w tym uczestniczyć. Czy zagłosuję w tych wyborach? Jeszcze tego nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/#findComment-526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArKos Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Gdzieś na portalu, w artykule anty-Komorowskim przeczytałem: "Nie głosujesz - akceptujesz!" Cytuj Odnośnik do komentarza https://mokkaforum.pl/topic/69-kij-w-mrowisko-czyli-niewygodne-i-sprzeczne-tematy/#findComment-534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi